1 perditesime
Botë

Gjykata i përgjigjet negativisht Navalnyt në kërkesën e tij për lirim

Gjykata i përgjigjet negativisht Navalnyt në kërkesën e tij për lirim
Foto: EPA
11:57

Gjykata i përgjigjet negativisht Navalnyt në kërkesën e tij për lirim

Liderit rus opozitar Alexei Navalnyt i është kthyer negativisht kërkesa për lirimin e tij nga burgimi për shkak të shkeljes së dënimit me kusht.

Ai ka fajësuar presidentin rus Vladimir Putin duke thënë se akuzat kundër tij janë të fabrikuara. Mirëpo Kremlini e ka mohuar përfshirjen në helmimin e tij, raportojnë mediat e huaja.

Navalny ishte akuzuar për thyerjen e dënimit me kusht në vitin 2014 dhe po ashtu të kërkesës për tu raportuar rregullisht tek policia ruse.

Gjatë gjykimit të tij, ai kishte deklaruar se akuzat janë absurde pasi ai nuk mund të raportonte derisa po e merrte vetën nga helmimi me nervin agjent.

“E gjithë bota e dinte se ku isha. Në momentin që do të isha shëruar, do të blija biletën e aeroplanit dhe do të kthehesha në shtëpi”, është shprehur Navalny.

Pavarësisht kërkesave të tij, Gjykata i ka refuzuar ato.

10:45

Alexei Navalny kërkon nga gjykata ruse që të lirohet

Kritikuesi më i madh i Kremlinit, Alexei Navalny i ka kërkuar gjyqtarit që ta lirojë gjatë një seance gjyqësore sot.

Navalny është shprehur sërish kundër burgosjes së tij me rreth tri vjet duke ripërsëritur se ky vendim ishte i motivuar politikisht.

Kundërshtari më i madh i presidentit rus Vladimir Putin, Navalny është burgosur në fillim të këtij muaji për shkeljen e dënimit me kusht gjë për të cilën tha se ishte e trumbetuar ndërkohë perëndimi e ka dënuar rastin duke e diskutuar mundësinë e sanksionimit të Rusisë.

Navalny tha gjatë paraqitjes sot në gjykatë se kishte dëgjuar për një vendim të Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut që i kishte kërkuar Rusisë ta lironte atë mirëpo kërkesa kishte marrë përgjigje negative duke u cilësuar si e paligjshme.

“Do të ishte më mirë nëse më lironi”, tha Navalny sot.

Politikani opozitar u rikthye nga Gjermania në Rusi muajin e kaluar pasi po rikuperohej nga një helmim me agjent toksik. Arrestimi i tij me tu kthyer në Rusi kishte shkaktuar protesta të shumta te mbështetësitë e tij në mbarë Rusinë.