Botë

Franca lufton radikalizmin islamik me bastisje e ligje

Franca lufton radikalizmin islamik me bastisje e ligje
Foto: AP

Me dhjetëra policë francezë behën në një shkollë të vogël private në Paris, i bllokuan 92 nxënës brenda klasave, fotografuan çdo cep të mundshëm, përfshirë brendinë e një frigoriferi, dhe e morën në pyetje drejtoreshën.

 

Çrrënjosja e radikalëve është shndërruar në prioritet të presidentit, Emmanuel Macron, pas sulmeve të përgjakshme terroriste në vend, përfshirë rastin e ekzekutimit me prerje koke të një mësuesi në periferi të Francës gjatë muajit tetor. Ky sulm ka ndodhur pak kohë pas një sulmi tjetër të përgjakshëm, në një kishë në Nice

Me dhjetëra policë francezë behën në një shkollë të vogël private në Paris, i bllokuan 92 nxënës brenda klasave, fotografuan çdo cep të mundshëm, përfshirë brendinë e një frigoriferi, dhe e morën në pyetje drejtoreshën.

“Ishte sikur po e kryenin një operacion droge”, ka thënë Hanane Loukili, drejtoresha dhe bashkëthemeluesja e shkollës së mesme dhe të lartë MHS, duke e kujtuar ngjarjen e 17 nëntorit.