Botë

Hakerët e Koresë Veriore vjedhin më shumë se 300 milionë dollarë për të paguar armët nukleare

 

Ushtria e hakerëve të Koresë së Veriut vodhi qindra miliona dollarë gjatë gjithë vitit 2020 për të financuar programet bërthamore dhe raketore balistike të vendit në kundërshtim me ligjin ndërkombëtar, sipas një raporti konfidencial të Kombeve të Bashkuara.

Dokumenti akuzoi regjimin e udhëheqësit Kim Jong Un për kryerjen e "operacioneve kundër institucioneve financiare dhe shtëpive virtuale të këmbimit valutor" për të paguar për armët dhe për të mbajtur në këmbë ekonominë e Koresë së Veriut. Sipas një dokumenti, një vend anonim që është anëtar i KB pretendoi se hakerët vodhën pasuri virtuale me vlerë 316.4 milion dollarë midis 2019 dhe nëntorit 2020.