Botë

Studimi amerikan thotë se mbi 80 për qind e mjekëve kanë paragjykime ndaj personave me aftësi të kufizuara

Foto: Ilustrim
 

Më shumë se 82% të mjekëve amerikanë besojnë që pacientët me aftësi të kufizuara kanë cilësi më të keqe të jetës sesa pacientët tjerë. Këto perceptime kufizuara kanë ndikim të madh në mënyrën e kujdesit për personat me aftësi të veçanta, shkruan CNN.

Studimi nga Shkolla e Mjekësisë Harvard dhe Spitalit Gjeneral Massachusetts, ka zbuluar se perceptimet negative për personat me aftësi të kufizuara janë të përhapura në mesin e mjekëve - deri në një shkallë që ata thonë se është "shqetësuese".