Botë

Grusht-shteti që lidhi në nyjë marrëdhënien me Kinën

Foto: AP

Në vitet e fundit, Aung San Suu Kyi kishte anuar kah Pekini dhe kishte mbrojtur veprimet ushtarake ndaj minoritetit rohingya në Birmani. Kjo ka thelluar mosbesimin e liderëve ushtarakë, sidomos kur partia e tyre pësoi një humbje të rëndë në zgjedhjet e fundit

 

Në vitet e fundit, Aung San Suu Kyi kishte anuar kah Pekini dhe kishte mbrojtur veprimet ushtarake ndaj minoritetit rohingya në Birmani. Kjo ka thelluar mosbesimin e liderëve ushtarakë, sidomos kur partia e tyre pësoi një humbje të rëndë në zgjedhjet e fundit

Birmani,  (AP) - Para grusht-shtetit të së hënës në Birmani, marrëdhëniet e vendit me Kinën veçse ishin mjaftueshëm të komplikuara nga investimet kineze në infrastrukturën e saj dhe fushatat ushtarake të Birmanisë përgjatë kufirit të përbashkët.