Botë

Gruaja që fluturon: kush është shefja e parë e të gjitha shërbimeve sekrete amerikane?

Gruaja që fluturon: kush është shefja e parë e të gjitha shërbimeve sekrete amerikane?
 

Avril Haines është emëruar nga presidenti Joe Biden drejtore e të gjitha shërbimeve sekrete amerikane. Në ekipin e Bidenit ajo ka biografinë më interesante

Pas sulmeve të 11 shtatorit 2001 qeveria amerikane erdhi në përfundim se ka munguar koordinimi i duhur mes shërbimeve sekrete amerikane për të luftuar rreziqet që kanosen nga terrorizmi. Për të koordinuar shërbimet e shumta ushtarake, civile, të brendshme dhe të jashtme, u vendos të krijohet posti i drejtorit të shërbimeve sekrete nacionale. Së fundi këtë post e kanë mbajtur Richard Grenell, i mirënjohur diplomat i dobët, por tepër ambicioz, dhe John Ratcliffe. Tani Joe Biden e ka emëruar në postin e koordinatores së shërbimeve sekrete Avril Haines. Ajo ka një biografi jashtëzakonisht interesante.