Botë

Bideni sot do të nënshkruajë dhjetë urdhëra ekzekutivë për luftimin e pandemisë

Bideni sot do të nënshkruajë dhjetë urdhëra ekzekutivë për luftimin e pandemisë
 

Presidenti i SHBA-së, Joe Biden, do të ndërmarrë një numrë të iniciativave sot për të ndihmuar në luftën kundër pandemisë së koronavirusit. Në ditën e tij të parë të plotë si president i SHBA-së, sot, ai do të bëjë luftën ndaj pandemisë prioritet.

Bideni do të nënshkruajë dhjetë urdhëra ekzekutivë për të luftuar pandeminë, përfshirë urdhërimin që të përdoren fondet për katastrofave për të ndihmuar në rihapjen e shkollave dhe do të bëjë të obligueshme mbajtjen e maskave edhe në aeroplanë e autobusë, kanë thënë zyrtarët, raporton agjencia Reuters.