Botë

Bideni në ditën e parë shfuqizoi politikat e Trumpit për imigracionin, klimën e shëndetësinë

Bideni në ditën e parë shfuqizoi politikat e Trumpit për imigracionin, klimën e shëndetësinë
Foto: AP
 

Presidenti i SHBA-së, Joe Biden, ka nënshkruar 15 vendime pak pasi u betua të mërkurën, duke shfuqizuar disa prej politikave që ishin vendosur nga pararendësi i tij republikan, Donald Trump. Lëvizjet e tij të para ishin për t’iu adresuar pandemisë dhe ndryshimeve klimatike, raporton agjencia Reuters.

Duke nënshkruar disa urdhëra në Zyrën Ovale të mërkurën pasdite, Biden tha se nuk ka kohë për të humbur, ndërsa ka lëshuar urdhëra ekzekutivë, memorandume dhe direktiva.