Botë

Zhvilluesi i vaksinës anti-COVID në Indi rekomandon disa kategori ta evitojnë këtë vaksinë

Foto: AP
 

Kompania nga India që ka prodhuar një vaksinë anti-COVID, Bharat Biotech, sot ka paralajmëruar njerëzit me imunitet të dobët dhe probleme tjera shëndetësore si alergji apo me gjakderdhje, që të konsultohen me mjek para se të vaksinohen dhe nëse është e mundur të evitojnë vaksinën, shkruan agjencia AP.

Kompania ka thënë es ata që duan të marrin vaksinën duhet të tregojnë për gjendjen shëndetësore, përfshirë ilaçet që i marrin dhe nëse kanë histori me alergji. Ka thënë se mund të ketë reaksione të rënda alergjike në mesin e pranuesve të vaksinës përfshirë vështirësi me frymëmarrje, ënjtje të fytyrës dhe fytit, shpejtimi i të rrahurave të zemrës, shenja nëpër trup, marramendje dhe po ashtu plogështi.