Botë

Mashtrimet në kohën e “fakteve alternative” të Trumpit

Mashtrimet në kohën e “fakteve alternative” të Trumpit
 

Në zyrë Trumpi përdori fuqinë e jashtëzakonshme si president, për t’iu thënë amerikanëve që të mos u besonin atyre që po i shihnin me sy

Washington, (AP) – E vërteta e zuri Donald Trumpin pas disa vjetësh ndjekjeje. Presidenti i shkarkuar dy herë brenda mandatit nga Dhoma e Përfaqësuesve ia ujdisi vetes një botë imagjinare në zyrë, me veten si yll të saj. Në këtë botë i ka bëri gjërat më të mëdha në mënyrë më të mirë dhe më të vendosur se të gjithë të tjerët që ishte para tij, teksa po përballej me armiqtë më shkatërrues sesa cilido tjetër.

Në shërbim të egos, natyrës dhe bindjeve të tij për rizgjedhje, ai tha gjërat që jo vetëm se ishin të gabuara, por fiks të kundërta me të duhurat. I ka përsëritur aq shumë, në çdo hap e kërcim, dhe nuk është ndalur as atëherë kur mashtrimet e tij kanë dalë në pah.