Botë

Gjykata Evropiane do të dëgjojë rastin e Ukrainës lidhur me shkeljen e të drejtave në Krime

Gjykata Evropiane do të dëgjojë rastin e Ukrainës lidhur me shkeljen e të drejtave në Krime
Foto: Ilustrim
 

Gjykata Evropiane për të Drejtat e Njeriut do të dëgjojë një pjesë të rastit të sjellë nga Ukraina që pretendon për shkelje të të drejtave në Krime, ka thënë gjykata të enjten.

Abuzimet e pretenduara nga Ukraina përfshirë zhdukje të detyruar, dënim të paligjshëm dhe shtypje të mediave jo-ruse, janë konsideruar të pranueshme dhe do të pasohen nga një gjykim më vonë, thuhet në deklaratë.