Botë

Doza të pakta dhe qendrat boshe të vaksinimit: Kokëdhembja e Gjermanisë për vaksinimin anti-COVID

Doza të pakta dhe qendrat boshe të vaksinimit: Kokëdhembja e Gjermanisë për vaksinimin anti-COVID
Foto: Reuters

Berlin/Dillenburg, 10 janar (Reuters) – Krenar për reputacionin e vendit të tyre për efektshmëri, gjermanët janë duke u frustruar me vaksinimin e ngadalshëm për COVID-19 me vaksinën që e kanë zbuluar shkencëtarët e tyre.

 

Berlin/Dillenburg, 10 janar (Reuters) – Krenar për reputacionin e vendit të tyre për efektshmëri, gjermanët janë duke u frustruar me vaksinimin e ngadalshëm për COVID-19 me vaksinën që e kanë zbuluar shkencëtarët e tyre.

Doza të pakta të vaksinës, dokumente të vështira, mungesa e stafit të kujdesit mjekësor dhe një popullatë e moshuar dhe e palëvizshme po pengon përpjekjet për të dhënë dozat e hershme të vaksinës së prodhuar nga “Pfizeri” amerikan në bashkëpunim me partnerin gjerman “BioNTech”.