Botë

Si nisi dhe si po përfundon presidenca Trump

Foto: Reuters

Washington, 8 janar (Reuters) – Në mëngjesin me shi të 20 janarit të 2017-s, Donald Trumpi e bëri betimin në ndërtesën e Capitol Hillit, për t’u bërë zyrtarisht presidenti i 45-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

 

Katër vjetët e Donald Trumpit në krye të Shtëpisë së Bardhë janë përshkuar që nga dita e parë me të pashembullta. Mandatin e tij të parë dhe të vetmin si president të Shteteve të Bashkuara të Amerikës e nisi me sulme ndaj mediave, të cilat i etiketoi si “armiq të popullit” e përmbajtjet e tyre si “lajme të rreme”. Vazhdoi me ushqimin e dhunës racore. Teksa detyrën po e përmbyll midis skenave të dhunës në Capitol, të cilat u kanë dhënë hov përpjekjeve për shkarkim, dy javë para përfundimit të mandatit

Washington, 8 janar (Reuters) – Në mëngjesin me shi të 20 janarit të 2017-s, Donald Trumpi e bëri betimin në ndërtesën e Capitol Hillit, për t’u bërë zyrtarisht presidenti i 45-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Inaugurimi i tij ishte përshkuar nga dhuna në trazirat që kishin shpërthyer nëpër qytetet anekënd vendit.