Botë

Portugalia merr kryesimin e radhës të Këshillit të BE-së

 

Portugalia ka marr sot kryesimin e radhës të Këshillit të BE-së me moton “Të sinqertë, të gjelbër dhe riparim digjital”.

Rimëkëmbja ekonomike, klima, tranzicioni digjital dhe forcimi i autonomisë strategjike të BE janë prioritetet e Lisbonës zyrtare gjatë gjashtëmujorit të radhës, me vërejtjen se duhet zbatuar të gjitha "vendimet revolucionare" të marra gjatë presidencës gjermane.