Botë

Vit i përgjakshëm për gazetarët

Foto: Reuters
 

Gazetari Zulfiqar Mandrani ishte gjetur i vdekur në majin e këtij viti. Trupi e tij shpërfaqte ngado shenja të torturës. Miqtë dhe kolegët pandehnin se vdekja e tij ishte e lidhur me hulumtimin që po e ndërmerrte rreth një rasti me drogë, ku supozohej se ishin të përfshirë edhe policët.

është në mesin e të paktën 50 gazetarëve që kanë humbur jetën sivjet në gjithë botën, duke e ushtruar profesionin e tyre. Kështu ka treguar raporti vjetor i grupit për mbrojtjen e gazetarëve “Reporterët pa kufij”, duke paralajmëruar për një rritje të theksueshme të vrasjeve të shënjestruara.