Botë

“Fillimi i fundit”: Evropa nis vaksinimin masiv

“Fillimi i fundit”: Evropa nis vaksinimin masiv
Foto: Reuters

Madrid/Romë, 27 dhjetor (Reuters) – Evropa ka nisur fushatën masive të vaksinimit të dielën me pensionistët dhe personelin mjekësor në rend të parë për t’ia prerë këmbët pandemisë së koronavirusit, që deri tani ka marrë jetën e më shumë se 1.7 milion personave në mbarë botën.

 

Madrid/Romë, 27 dhjetor (Reuters) – Evropa ka nisur fushatën masive të vaksinimit të dielën me pensionistët dhe personelin mjekësor në rend të parë për t’ia prerë këmbët pandemisë së koronavirusit, që deri tani ka marrë jetën e më shumë se 1.7 milion personave në mbarë botën.

“Falë Zotit”, ka deklaruar Araceli Hidalgo, 96-vjeçarja që është bërë personi i parë i vaksinuar në Spanjë. Vaksinimi ka nisur në shtëpinë e kujdesit shëndetësor për pleqtë në Guadalajara në afërsi të kryeqytetit Madrid. “Le të shohim nëse mund ta heqim qafe këtë virus”.