Botë

Paparashikueshmëria e Trumpit vë ushtrinë në alarm të kuq

Paparashikueshmëria e Trumpit vë ushtrinë në alarm të kuq
Foto: Reuters

Washington, 25 dhjetor – Pentagoni dhe udhëheqësit ushtarakë në Washington janë vënë në alarm të kuq, në pritje të asaj se çfarë mund të bëjë presidenti amerikan, Donald Trump, gjatë ditëve të tij të fundit në detyrë.

 

Zyrtarët më të lartë në hierarkinë ushtarake kanë nisur diskutimet lidhur me atë se çfarë do të duhej të bënin po qe se presidenti e vendos ligjin ushtarak. Dhe komandantët ushtarakë, përgjegjës për Washingtonin, sipas gazetës, janë përfshirë në përpilimin sekret të planeve në rast se forcat e armatosura thirren për ta ruajtur apo rikthyer rendin civil gjatë ngjarjes së inaugurimit të presidentit të ardhshëm më 20 janar dhe periudhës transitore

Washington, 25 dhjetor – Pentagoni dhe udhëheqësit ushtarakë në Washington janë vënë në alarm të kuq, në pritje të asaj se çfarë mund të bëjë presidenti amerikan, Donald Trump, gjatë ditëve të tij të fundit në detyrë.

E përjavshmja amerikane, “Newsweek”, nëpërmjet një shkrimi ekskluziv, ka shkruar se zyrtarët më të lartë në hierarkinë ushtarake kanë nisur diskutimet lidhur me atë se çfarë do të duhej të bënin po qe se presidenti e vendos ligjin ushtarak. Dhe komandantët ushtarakë, përgjegjës për Washingtonin, sipas gazetës, janë përfshirë në përpilimin sekret të planeve në rast se forcat e armatosura thirren për ta ruajtur apo rikthyer rendin civil gjatë ngjarjes së inaugurimit të presidentit të ardhshëm më 20 janar dhe periudhës transitore.