Botë

Përplasjet mes partive vënë në rrezik ndihmat për miliona amerikanë

Përplasjet mes partive vënë në rrezik ndihmat për miliona amerikanë

Washington, 24 dhjetor (Reuters) – Ligjvënësit demokratë dhe ata republikanë në Kongresin amerikan kanë bllokuar përpjekjet e njëri-tjetrit për amendamentimin e ndihmës 2.3 trilionë dollarësh, pasi kanë hedhur poshtë kërkesën e presidentit Donald Trump për ndryshime gjithëpërfshirëse, duke i vënë në rrezik përfitimet për miliona amerikanë.

 

Demokratët në Dhomën e Përfaqësuesve janë zotuar që t’i rrisin pagesat direkte për amerikanët, prej 600 në 2000 dollarë për person, në kuadër të iniciativës së ndihmës ekonomike në pandemi, duke iu përgjigjur kërkesës së Trumpit. Mirëpo bllokada ndodhi pasi bashkëpartiakët e presidentit, që e kundërshtuan shumën, penguan përpjekjen për t’u ballafaquar me një “jo” të demokratëve për iniciativën e adresimit të një tjetër kërkese të presidentit

Washington, 24 dhjetor (Reuters) – Ligjvënësit demokratë dhe ata republikanë në Kongresin amerikan kanë bllokuar përpjekjet e njëri-tjetrit për amendamentimin e ndihmës 2.3 trilionë dollarësh, pasi kanë hedhur poshtë kërkesën e presidentit Donald Trump për ndryshime gjithëpërfshirëse, duke i vënë në rrezik përfitimet për miliona amerikanë.

Demokratët në Dhomën e Përfaqësuesve janë zotuar që t’i rrisin pagesat direkte për amerikanët, prej 600 në 2000 dollarë për person në kuadër të iniciativës së ndihmës ekonomike në pandemi, duke iu përgjigjur kërkesës së tillë të Trumpit.