Botë

Me informata të vjedhura, Kina ekspozoi agjentët e CIA-s në Afrikë e Evropë

Me informata të vjedhura, Kina ekspozoi agjentët e CIA-s në Afrikë e Evropë

Zbulimi i rrjeteve amerikane të spiunazhit në Kinë kishte shkaktuar midis Pekinit dhe Washingtonit një luftë botërore njëdekadëshe

 

Zbulimi i rrjeteve amerikane të spiunazhit në Kinë kishte shkaktuar midis Pekinit dhe Washingtonit një luftë botërore njëdekadëshe

Revista amerikane, “Foreign Policy”, ka zbardhur hollësi të shumta të një aksioni të hakerëve kinezë për ekspozimin e agjentëve të Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Afrikë dhe Evropë. Në shkrimin e gjatë bëhet e ditur se agjencitë kineze të spiunazhit ia kishin dalë që të vidhnin informacione, të cilat do t’i përdornin pastaj për ekspozimin e operuesve të Agjencisë Qendrore Amerikane.