Trump paditet për “pranim pagesash nga qeveritë e huaja” Foto: Reuters

Trump paditet për “pranim pagesash nga qeveritë e huaja”

13 June 2017 08:30

Zyrtarët në Merilend dhe Washington ngritën padi kundër presidentit amerikan, Donald Trump, për, siç thanë, pranim të pagesave nga qeveritë e huaja përmes perandorisë së tij të biznesit.

Paditë citojnë një nen të Kushtetutës, i cili thotë se asnjë zyrtar federal nuk duhet të pranojë dhuratë ose pagesë nga një qeveri e huaj, shkruan rel.

Padia, e cila u ngrit nga prokurorët e përgjithshëm të Uashingtonit dhe Merilendit, Karl Racine dhe Brian Frosh, pretendon se Trump “është duke shkelur në mënyrë flagrante Kushtetutën”.

“Asnjëherë në historinë e këtij vendi nuk kemi pasur president me këtë lloj ngatërresash biznesore ose president që nuk pranon të distancohet në mënyrë adekuate nga pronat e tij”, tha prokurori Racine.

Shtëpia e Bardhë i mohoi pretendimet.

Prokurorët Racine dhe Frosh po përpiqen të nxjerrin një urdhër nga Gjykata e Qarkut në Merilend që do të ndalojë Trumpin të marrë pagesa qeveritare përtej pagës së tij.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme