Botë

SHBA-ja sanksionon Turqinë sherri i blerjes së sistemit rus të mbrojtjes

Foto: AP

Shtetet e Bashkuara të Amerikës i kanë vënë të hënën Turqisë sanksionet e shumëpritura shkaku i blerjes së sistemeve ruse të mbrojtjes ajrore S-400, duke i ndërlikuar edhe më shumë marrëdhëniet edhe ashtu të tensionuara midis dy aleatëve në NATO.

 

Shtetet e Bashkuara të Amerikës i kanë vënë të hënën Turqisë sanksionet e shumëpritura shkaku i blerjes së sistemeve ruse të mbrojtjes ajrore S-400, duke i ndërlikuar edhe më shumë marrëdhëniet edhe ashtu të tensionuara midis dy aleatëve në NATO.

Turqia i dënoi menjëherë sanksionet, duke i quajtur ato “një gabim i rëndë” dhe duke e nxitur Washingtonin që ta sprapsë “këtë vendim të padrejtë”.