Botë

Gjysma e francezëve refuzojnë vaksinimin

Foto: Reuters

Paris, 13 dhjetor (Reuters) - Francezi Boris Czajka është me mbipeshë dhe konsiderohet si i rrezikuar nëse vaksinohet kundër koronavirusit. Sido që të jetë gjendja e tij shëndetësore, nuk e ka ndërmend ta marrë vaksinën që në muajt e ardhshëm pritet të arrijë në Francë.

 

Franca është në pritje të vaksinës ndaj koronavirusit, por gjysma e francezëve nuk pritet ta marrin vaksinën. Presidenti francez nuk po bën presion për marrjen e kësaj vaksine, për shkak të skandaleve të kaluara që kanë zbehur besimin në shëndetësinë franceze

Paris, 13 dhjetor (Reuters) - Francezi Boris Czajka është me mbipeshë dhe konsiderohet si i rrezikuar nëse vaksinohet kundër koronavirusit. Sido që të jetë gjendja e tij shëndetësore, nuk e ka ndërmend ta marrë vaksinën që në muajt e ardhshëm pritet të arrijë në Francë.

Refuzimi i tij vjen vetëm për shkak të mosbesimit në medikamente. Ka përdorur ilaçe kundër dhimbjeve të artritit, por ka vërejtur se edhe më shpesh i përkeqësohej gjendja. Czajka i ndali ilaçet në muajin shkurt dhe gjendja e tij filloi të përmirësohej.