Botë

Abazoviqi pret vit të vështirë për Malin e Zi, shpreson në bashkëpunimin me Kinën

Foto: Reuters
Foto: Reuters
 

Viti i ardhshëm do të jetë shumë i vështirë ekonomikisht për Malin e Zi për shkak të pasigurive lidhur me sezonin turistik, dhe pasojat që pandemia ka lënë në vitin 2020, ka thënë zëvendëskryeministri i ri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, në një intervistë për “CMG”.

Abazoviq ka thënë se pret që vaksinimi i popullatës në botë kundër koronavirusit të nisë së shpejti dhe që të mundësohen udhëtimet e që të hyrat nga turizmi të jenë më të larta vitin e ardhshëm. Sipas tij, bashkëpunimi me institucionet financiare ndërkombëtare do të ndihmojë Malin e Zi që të ruajë stabilitetin financiar.