Botë

Bullgaria do të mbyllë 28 qendra për kujdes të shëndetit mendor brenda një dekade

Bullgaria do të mbyllë 28 qendra për kujdes të shëndetit mendor brenda një dekade
Foto: Ilustrim
 

Bullgaria ka thënë se do të mbyllë brenda një dekade 28 qendra për personat me probleme mendore dhe ata me nevoja të veçanta, pasi Këshilli i Evropës ka kritikuar ashpër kushtet në këto institucione.

Zyra e Prokurorit të Përgjithshëm ka nisur një deklaratë më 4 dhjetor, duke thënë se planifikon të mbyllë qendrat deri më 2027, për shkak të kushteve të këqija, duke përfshirë dhunën kundër pacientëve dhe keqpërdorimin me ilaçe.