Botë

Blloku evropian dakordohet për buxhetin, Polonia e Hungaria vazhdojnë veton

Blloku evropian dakordohet për buxhetin, Polonia e Hungaria vazhdojnë veton
Foto: Reuters / Ilustrim
 

Qeveritë e Bashkimit Evropian dhe Parlamenti Evropian janë dakorduar të premten rreth buxhetit të vitit 2021, por që vendimi të shndërrohet në ligj, Polonia dhe Hungaria duhet t’i heqin vetot e tyre.

Buxheti i 27 vendeve evropiane për vitin 2021 tanimë është i përcaktuar sipas kufizimeve në të ardhura dhe shpenzime të buxhetit të ri shtatëvjeçar të BE-së, por Varshava dhe Budapesti nuk e pranojnë këtë version për shkak se kësisoj, paratë e bllokut ndërlidhen me respektimin e sundimit të ligjit, raporton KOHA.