Botë

Spanja me masa kufizuese për festat e fundvitit

Spanja me masa kufizuese për festat e fundvitit
Foto: Reuters
 

Qeveria e Spanjës është pajtuar me autoritetet rajonale të mërkurën që do të lejohen maksimalisht të mblidhen dhjetë persona nga një familje për festat e Krishtlindjes dhe Vitit të Ri, për të evituar përhapjen e koronavirusit, ka thënë ministri i Shëndetësisë, Salvador Illa, raporton Reuters.

Marrëveshja, që vlen për festimet e natës së Krishtlindjes, ditën e Krishtlindjes, natën e Vitit të Ri dhe ditën e Vitit të Ri, nënkupton zbutje e masave në përgjithësi, që lejon tubimin e gjashtë personave, me përjashtim në disa rajone që kanë kufizimet e veta.