Botë

Dosjet e Wuhanit

Londër, 2 dhjetor (CNN) – Një grup mjekësh të vijës së parë të veprimit, skajshmërisht të rraskapitur, rrinin strukur bashkërisht gjatë një videkonference, teksa njeriu më i pushtetshëm i Kinës ngre dorën lart për t’i përshëndetur. Është 10 shkurti në Pekin dhe presidenti Xi Jinping, i cili prej javësh kishte munguar në sytë e publikut, po i adresohet stafit të spitalit në qytetin e Wuhanit, derisa ai po luftonte për ta frenuar përhapjen e koronavirusit të ri ende jozyrtarisht të emërtuar.

 

Londër, 2 dhjetor (CNN) – Një grup mjekësh të vijës së parë të veprimit, skajshmërisht të rraskapitur, rrinin strukur bashkërisht gjatë një videkonference, teksa njeriu më i pushtetshëm i Kinës ngre dorën lart për t’i përshëndetur. Është 10 shkurti në Pekin dhe presidenti Xi Jinping, i cili prej javësh kishte munguar në sytë e publikut, po i adresohet stafit të spitalit në qytetin e Wuhanit, derisa ai po luftonte për ta frenuar përhapjen e koronavirusit të ri ende jozyrtarisht të emërtuar.

Nga dhoma e sigurt mbi 1.200 kilometra larg epiqendrës, Xi u shprehu keqardhjen për të vdekurit nga sëmundja. Kërkoi komunikim më të gjerë publik, meqë bota përreth po bëhej përherë më e shqetësuar rreth kërcënimit potencial të dergjës së re.