Botë

Pavarësia e Skocisë po fiton terren

Pavarësia e Skocisë po fiton terren
Kryeministrja Nicola Sturgeon, gjatë interpelancës në Parlamentin skocez më 26 nëntor
 

Boris Johnsoni u zgjodh kryeministër i Mbretërisë së Bashkuar në korrikun e vitit të kaluar. Prej atëherë, ai ka lansuar katër nisma të ndarë me qëllim që të shpëtojë Mbretërinë nga kërcënimi i nacionalizmit skocez. E fundit prej tyre, e lansuar më 18 nëntor, synon të merret me ngritjen e shoqërore dhe kulturore me qëllim që të shpëtohet Unioni pas një “serie hapash të gabuar” të liderit konservativ, ka shkruar “Financial Times”.

“Katastrofa parlamentare”