Botë

Kina i bën thirrje Australisë t’u kërkojë falje afganëve

Kina i bën thirrje Australisë t’u kërkojë falje afganëve
 

Ministria e Jashtme e Kinës i ka bërë thirrje Australisë që t’i kërkojë falje popullit afgan, duke iu referuar raportit që shpalosi se njësitet elite të ushtrisë australiane kishin vrarë 39 të burgosur dhe civilë afganë.

Në raportin e muajit të kaluar janë ofruar dëshmi që tregojnë se si komandantët i urdhëronin ushtarët e tyre të vrisnin qytetarë të pafajshëm sa për t’u mësuar me vrasjet në Afganistan.