Botë

Vietnami shënon rastin e parë me COVID-19 pas 89 ditësh

Vietnami shënon rastin e parë me COVID-19 pas 89 ditësh
Foto: Reuters
 

Vietnami ka konfirmuar të hënën rastin e parë lokal me koronavirus pas afër tre muajsh, pas infektimit të kontaktit të një personi me një stjuardesë që kishte dalë pozitiv pas kthimit nga Japonia dy javë më parë.

Ministri i Shëndetësisë, Nguyen Thanh Long, ka urdhëruar provincat dhe agjencitë shtetërore të shtrëngojnë kontrollet dhe kontaktet, pas konfirmimit të 32-vjeçarit si rast i parë i infektimit nga kontakti brenda vendit në 89 ditë.