Botë

Sarkozy, të hënën në gjyq për korrupsion

Sarkozy, të hënën në gjyq për korrupsion
Foto: Reuters
 

Gjykimi kundër ish-presidentit francez, Nicolas Sarkozy, do të fillojë zyrtarisht të hënën e ardhshme, pasi një gjykatë në Paris e rrëzoi apelin e njërit prej të bashkëakuzuarve.

Pas ekzaminimit nga një ekspert juridik, gjykatësit e cilësuan gjyqtarin Gilbert Azibert si të aftë për t’u paraqitur fizikisht në gjykatore, për nisjen zyrtare të procesit. Sarkozy dhe Azibert përballen me akuzat për korrupsion dhe ushtrim ndikimi në kuadër të skandalit të përgjimit të telefonatave.