Botë

Aleatët rreken ta bindin Bidenin për sfidat e veta

“Shtetet e Bashkuara do të na respektojnë si aleatë nëse jemi seriozë për pozicionin tonë, dhe nëse duam të kemi sovranitet tonin në lidhje me mbrojtjen tonë”, është shprehur presidenti francez, Emmanuel Macron

Epokës së Donald Trumpit mbase po i vjen fundi. Por ministrat e Bashkimit Evropian po takohen gjatë javës për të diskutuar për të ardhmen e mbrojtjes së kontinentit pas leksionit të nxjerrë: Evropa duhet të jetë mjaftueshëm e fortë për të luftuar për veten.

 

Epokës së Donald Trumpit mbase po i vjen fundi. Por ministrat e Bashkimit Evropian po takohen gjatë javës për të diskutuar për të ardhmen e mbrojtjes së kontinentit pas leksionit të nxjerrë: Evropa duhet të jetë mjaftueshëm e fortë për të luftuar për veten.

Ministrat e jashtëm të vendeve anëtare të Bashkimit Evropian do të takohen nëpërmjet një telekonference të enjten dhe të premten, për të analizuar të dhënat e raportit të parë vjetor të kapaciteteve të përbashkëta të mbrojtjes, që pritet të shërbejë si bazë për një përpjekje të prirë nga francezët pas daljes së Britanisë dhe humbjes së Trumpit për ta kthyer BE-në në një fuqi ushtarake, të zonja për t’u mbajtur vetë.