Botë

Kriza e ambulancave, Italia nën presion pas ngritjes së rasteve te të rinjtë

Kriza e ambulancave, Italia nën presion pas ngritjes së rasteve te të rinjtë
Foto: Reuters
 

Alarmi i ambulancave dëgjohet në rrugë të ndryshme të qytetit, derisa mjekët po u japin pacientëve oksigjen para se të mbërrijnë në spitalin e Monzas, qytezë që është goditur më së rëndi nga vala e dytë e koronavirusit në rajonin e Lombardisë në Itali.

Ekipet e Kryqit të Bardhë të Milanos thonë se kanë nisur të ngelen pa personel. Më shumë se 130 vullnetarë janë angazhuar për t’ua lehtësuar punën mjekëve dhe infermierëve në kohën kur pandemia po e godet për së dyti Evropën, transmeton KOHA.