Botë

Çarjet e brendshme ia fuqizojnë Erdoganit pushtetin

 

Ankara, 13 nëntor (Reuters) – Përplasjet politike që kanë shpërthyer lidhur me dorëheqjen e ministrit të Financave të Turqisë, dikur një prej figurave më të fuqishme, paraqesin një mundësi të artë për presidentin Recep Tayyip Erdogan që merret me uljen e gjakrave dhe tensioneve brenda partisë së tij për një figurë me ndikim dhe përçarëse.

Berat Albayrak, dhëndër i Erdoganit, ka thënë se po jepte dorëheqje, duke befasuar me vendimin e tij. Tërheqja e befasishme e një prej figurave qendrore të rrethit të ngushtë të Erdoganit ka tronditur qeverinë dhe ka minuar presidentin i cili kaherë e ka mbrojtur fort, thonë zyrtarët, transmeton KOHA.