Botë

Spitalet në Itali po arrijnë në pikën kritike nga vala e dytë e koronavirusit

Foto: AP

Mjeku Luca Cabrini ishte i sigurt se spitali i tij në zemër të Lombardisë do të arrinte pikën e thyerjes duke u kujdesur për 300 pacientë me COVID-19. Por, deri më tash, pacientët e infektuar me koronavirus zënë 500 shtretër dhe numri po rritet.

 

Mjeku Luca Cabrini ishte i sigurt se spitali i tij në zemër të Lombardisë do të arrinte pikën e thyerjes duke u kujdesur për 300 pacientë me COVID-19. Por, deri më tash, pacientët e infektuar me koronavirus zënë 500 shtretër dhe numri po rritet.

Italia, që ka shokuar botën dhe veten kur spitalet në veriun e pasur të shtetit u stërngarkuan me raste me koronavirus në pranverë, sërish po përballet me krizë sistematike, ndërsa shifrat e konfirmuara me koronavirus në Itali kanë kaluar atë 1 milion.