Botë

Çuditë dhe traditat e votimeve amerikane

Foto: Reuters

Këto për amerikanët janë ndër zgjedhjet, për shumëçka, më të pazakontat ndonjëherë. Por gjithë procesi ngërthen ligje e tradita, që zbatohen veçmas, shtet pas shteti.

 

Këto për amerikanët janë ndër zgjedhjet, për shumëçka, më të pazakontat ndonjëherë. Por gjithë procesi ngërthen ligje e tradita, që zbatohen veçmas, shtet pas shteti.

Në disa, votuesit janë përballur me zakone që janë aplikuar vetëm pak kohë më parë, derisa në shumë të tjera, të veçantat janë pjesë e procesit tash e disa dekada.