Botë

Azerbajxhani dhe Armenia nisin bisedimet për zgjidhjen e konfliktit

 

Armenia dhe Azerbajxhani kanë filluar bisedimet në Gjenevë, me ndërmjetësimin ndërkombëtar, për të gjetur një zgjidhje rreth konfliktit të armatosur për rajonin e shkëputur të Nagorno Karabakhut.

Të dyja vendet kanë arritur tri armëpushime, mirëpo asnjërit nuk i janë përmbajtur. Bisedimet po ndërmjetësohet nga Franca, Rusia dhe Shtetet e Bashkuara – shtete që kryesojnë të ashtuquajturin Grup të Minskut të Organizatës për Bashkëpunim dhe Siguri në Evropë (OSBE), shkruan Rel të premten.