Botë

Merkeli godet populistët që e quajnë virusin të padëmshëm

Merkeli godet populistët që e quajnë virusin të padëmshëm

Populistët që argumentojnë se koronavirusi është i padëmshëm janë të rrezikshëm dhe të papërgjegjshëm, ka thënë të enjten kancelarja gjermane Angela Merkel, duke e mbrojtur vendimin e saj për rikthimin e izolimit me qëllim të ngadalësimit të përhapjes së virusit.

“Ndodhemi në një situatë dramatike me fillimin e stinës së ftohtë. Kjo na godet të gjithëve, pa përjashtim”, ka thënë ajo para Bundestagut gjerman, duke shtuar se kufizimet e reja për reduktimikin e kontakteve shoqërore janë “të domosdoshme dhe proporcionale”.