Botë

Lira turke në nivelin më të ulët kundrejt dollarit

Lira turke në nivelin më të ulët kundrejt dollarit
 

Lira turke arriti një rekord të ri të ulët të hënën kundrejt dollarit amerikan për herë të parë pas sulmeve të presidentit Recep Tayp Erdogan kundrejt liderëve europianë dhe sanksioneve të vendosura nga SHBA.

Rënia e monedhës prej 1% e uli atë me më shumë se një të katërtën që nga fundi i vitit 2019, e shtyrë nga një rritje e tensioneve gjeopolitike dhe shqetësimeve të investitorëve në lidhje me menaxhimin e ekonomisë së vendit. Tregu i aksioneve i Turqisë ishte gjithashtu nën presion, me indeksin e aksioneve në Stamboll.