Botë

Protestuesit në Poloni mësyjnë kishat kundër vendimit të gjykatës që ashpërson rregullat për abort

Protestuesit në Poloni mësyjnë kishat kundër vendimit të gjykatës që ashpërson rregullat për abort
 

Prej katër ditësh vijojnë protestat në Poloni. Gjatë së dielës me mijëra aktivistë ndërprenë shërbimet në kisha duke protestuar ndaj vendimit të gjykatës i cili ashpërson rregullat kundër abortit.

Protestuesit ndërprenë një meshë në qytetin perëndimor të Poznan, duke brohoritur dhe duke mbajtur parulla ku mes tyre lexohej mbishkrimi "Gratë katolike gjithashtu kanë të drejtën e tyre të kryejnë abort”.