Botë

Vrasja që thelloi ndasitë mbi identitetin shekullar të Francës

Vrasja që thelloi ndasitë mbi identitetin shekullar të Francës

Kishte diçka të fshehur mes turmave të mbledhura përgjatë Francës në fundjavën e fundit.

Demonstrimi dramatik i unitetit kombëtar – pas ekzekutimit me prerje koke të arsimtarit Samuel Paty në periferi të Parisit – e fshihte mospajtimin e rritur në disa pjesë të vendit lidhur me qëndrimin kombëtar rreth shekullarizmit dhe lirisë së shprehjes.