Botë

Papa mbështet martesat civile të homoseksualëve

Foto: AP
 

Papa Françesku në një dokumentar të publikuar të mërkurën u ka dhënë mbështetje martesave të të njëjtës gjini, raporton AP.

“Homoseksualët kanë të drejtë të jenë në një familje. Ata janë fëmijë të Zotit dhe e kanë të drejtën e familjes. Askush nuk duhet të përjashtohet ose bëhet i mjerë për shkak të kësaj”, thotë Papa në dokumentarin “Francesco”, të cilin e ka realizuar regjisori i nominuar për Oscar, Evgeny Afineevsky.