Botë

Që nga fillimi i pandemisë, 100 mijë banorë të Kalifornisë pajisen me armë

Që nga fillimi i pandemisë, 100 mijë banorë të Kalifornisë pajisen me armë
Foto: Reuters

Më shumë se njëqind mijë banorë të Kalifornisë kanë blerë armë që nga fillimi i pandemisë së koronavirusit. Gjysma e blerësve janë pronarë për herë të parë të armëve, duke nxitur frikë për rrezikun e vetëvrasjes dhe lëndimeve aksidentale, transmeton KOHA.

Këto deklarime i kanë bërë studiuesit e Universitetit të Kalifornisë. Ndër shkaqet e pajisjes me armë, blerësit thonë se janë trazirat civile, rëniet ekonomike dhe lirimet e mijëra personave nga burgjet e shtetit.