Botë

Protesta të dhunshme në Kili, digjen dy kisha

Protesta të dhunshme në Kili, digjen dy kisha
Foto: Reuters
 

Dy kisha janë djegur gjatë në dielës në Kili për shkak të protestave masive që janë zhvilluar. Protestat kishin filluar si demonstrim kundër pabarazisë, ndërsa kanë eskaluar në dhunë, ku kanë vazhduar me djegien e një shtabi policor dhe plaçkitjen e disa dyqaneve.

Protestat kishin filluar tash e një vit ndërsa përgjatë dy muajve të fundit kanë shpërthyer masivisht në disa qytetem, ku kilianët ndër të tjera po kërkojnë referendum.