Botë

170 ekipe po punojnë për vaksinën anti-COVID, dhjetë janë afër finalizimit

170 ekipe po punojnë për vaksinën anti-COVID, dhjetë janë afër finalizimit
 

Më shumë se 170 ekipe hulumtuesish janë duke bërë përpjekje për të zhvilluar një vaksinë të sigurt dhe efikase kundër koronavirusit. Asnjë prej tyre ende s’ka marrë aprovimin.

Vaksinave zakonisht u duhen disa vjet testime dhe kohë shtesë për t’u prodhuar në masë, por shkencëtarët shpresojnë që një e tillë kundër koronavirusit të dalë në pak muaj.