Botë

NATO i bën thirrje Turqisë ta qetësojë konfliktin në Karabak

NATO i bën thirrje Turqisë ta qetësojë konfliktin në Karabak
Foto: Reuters

Sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, i ka bërë thirrje Turqisë, aleatit të Azerbejxhanit, që të ndikojë në qetësimin e tensioneve në rajonin e Nagorno-Karabakut, ku po zhvillohet konflikt i ashpër mes ushtrisë azere dhe asaj armene.

Ai në një konferencë për media, deklaroi se të gjitha palët duhet të ndalojnë luftimet, dhe të gjejnë një zgjidhje paqësore.