Botë

120 milionë teste të shpejta për COVID-19 do t’u shpërndahen shteteve të varfra

120 milionë teste të shpejta për COVID-19 do t’u shpërndahen shteteve të varfra
Foto: Reuters

Rreth 120 milionë teste rapide për COVID-19 do të vihen në dispozicion të shteteve me të hyra të ulëta dhe mesatare gjatë një periudhe gjashtëmujore dhe ato do të kenë çmimin maksimal prej 5 dollarësh për njësi, ka njoftuar Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Qasja më e gjerë në testet më të shpejta, të sigurta dhe të lira do t’i ndihmojë më se 133 shtete të botës në gjurmimin e infeksioneve dhe frenimin e përhapjes së rasteve me koronavirus.