Botë

Jeta dhe karriera e anëtares së Gjykatës Supreme në SHBA, Ruth Bader Ginsburg

Jeta dhe karriera e anëtares së Gjykatës Supreme në SHBA, Ruth Bader Ginsburg

Anëtarja e Gjykatës së Lartë së Shteteve të Bashkuara, Ruth Bader Ginsburg u nda nga jeta dje në banesën e saj në Washington, në moshën 87 vjeçare.

Gjykatësja Ginsburg vdiq nga komplikimet nga kanceri i pankreasit, njoftoi Gjykata e Lartë. Ginsburg, një zë i fuqishëm për kauza liberale ishte vetëm e dyta grua që bëhej anëtare e Gjykatës së Lartë.