Botë

Derisa zyrtari amerikan viziton Tajvanin, Kina zhvillon manovra ushtarake

Derisa zyrtari amerikan viziton Tajvanin, Kina zhvillon manovra ushtarake

Kina njoftoi manovra ushtarake pranë Ngushticës së Tajvanit, ndërsa një zyrtar i lartë amerikan vizitoi Tajpein, pavarësisht kërcënimeve nga Pekini.

”Manovrat janë të nevojshme për të adresuar situatën aktuale në Ngushticën e Tajvanit dhe do të ndihmojë trupat e Ushtrisë Çlirimtare të Popullit të mbrojnë unitetin kombëtar dhe sovranitetin territorial”, theksoi koloneli kinez Zhang Chunhui.