Botë

Erdogani “shqetëson thellë” SHBA-në

 

SHBA-ja vazhdon të jetë “thellësisht e shqetësuar” rreth aktiviteteve turke në Mesdheun Lindor, ka deklaruar Sekretari amerikan i Shtetit, Mike Pompeo, duke bërë thirrje për një zgjidhje diplomatike të krizës.

Tensionet në Mesdheun Lindor janë rritur shkaku i përplasjes së Turqisë me Greqinë dhe Qipron, rreth rajoneve detare, për të cilat konsiderohet se janë të pasura me gaz natyror.